Romantiek top 50

1. Schrijf, ik hou van jou/ I love you, in de stoom op de spiegel na het nemen van een douche.

2. Biedt een (rug)massage aan met een lekker ruikende/ sensuele massageolie.

3. Schrijf een origineel gedicht, gebruik dan een vertaalmachine (babelfish/Google translator) om het gedicht in een romantische taal (Frans, Italiaans) te verta;em. Schrijf de vertaling op een mooie brief/kaart en zet de vertaling in de eigen taal op de achterkant. Daarna stuurt u de kaart naar haar op. Een andere manier is om het gedicht s’nachts hartstochtelijk voor te lezen om tijdens een romantische wandeling in het maanlicht.

4. Verklaar in het openbaar, Ik hou van je …(naam geliefde), de liefde aan haar.

5. Stel een romantische CD samen met daarop een aantal liederen die voor u beide een speciale betekenis hebben.

6. Nodig hem/haar uit om een bad te nemen. Kleed het bad van te voren romantisch aan met kaarsen, het bad vol met bubbels, champagne en/of andere lekkernijen zoals aardbeien. Zorg ook voor romantische muziek op de achtergrond.

7. Verras hem of haar op het werk, voor een spontane romantische lunch zoals een picknick in het park of een brunch in een restaurant.

8. Leg een kleine verrassing onder het kussen. Zoals een stukje chocolade met daarbij de kaartje/briefje dat bijvoorbeeld zegt ‘’jouw liefde is als chocolade: zoet en heerlijk.“

9. Als uw partner aan het lunchen is plaatst uw stiekem een klein presentje op haar bureau zoals een bos bloemen en een romantisch kaartje.

10. Vraag een romantisch of voor uw betekenisvol nummer aan op de radio en geef uw partner een berichtje dat hij of zij op dat moment naar de radio moet luisteren. (Tip, neem het op voor later of indien hij of zij het net mist).

11. Kook een speciaal samengestelde maaltijd met allerlei lekkernijen die uw partner lekker vindt. Kleed het dineer aan met kaarsen en romantische muziek op de achtergrond.

12. Geef uw partner een voetenmassage

13. Stuur een tekstbericht (e-mail, brief, sms) met enkel de tekst: Ik hou van jou.

14. Stuur een romantische kaart met daarop de 10 leukste eigenschappen van uw partner.

15. Geef uw partner een kleine foto met op de achterkant de tekst: Ik hou van jou

16. Laat een tekstberichtje achter in de auto voor hem of haar met de tekst: nog een fijne dag gewenst.

17. Kerf uw en uw partners initiale in een boom

18. Geef uw partner op de meest onverwachte momenten een knuffel, een kus of een ander teken van waardering/liefde.

19. Ga naar een romantische film. Neem plaats op de achterste rij zodat u ongestoord kunt knuffelen en elkaars handen vast kunt houden.

20. Wees een koning of koningin voor een dag. Doe die dag alles wat uw partner (de koning of koningin van die dag). Een goed begin is een ontbijt op bed brengen.

21. Koop een boom en plant deze samen met uw partner. U kunt daarbij zeggen dat de plant symbool staat voor uw liefde aan uw partner en dat de boom de groei van uw liefde vertegenwoordigd en hoopt dat de boom het vele jaren vol zal houden en zal groeien.

22. Stop midden in het gesprek over hoe je dag was en zeg. Ik heb iets belangrijks om te vertellen: ik hou van jou en wel hierom, (vertel nu 5 dingen die je het meeste aan je partner waardeert), eindig dit stuk met een kus en ga dan door met je verhaal waar je mee bezig was.

23. Schrijf een ouderwetse liefdesbrief op papier. Houdt niet in bij het vertellen hoeveel uw partner voor u betekend en gebruik de meest uitbundige taaluitingen.

24. Spreek samen een soort geheime taal af. Dit kunt u gebruiken buitendeurs tijdens feestjes en bijeenkomsten. Zo kunt u toch elkaar vertellen dat uw niet kunt wachten om s’avonds samen alleen met elkaar te zijn zonder dat iedereen het hoort.

25. Vindt een hotel met een jacuzzi en boek deze voor 1 nacht. Een korte onderbreking maar wel romantisch.

26. Plaats een advertentie in de krant/tijdschrift waarin in u uw liefde aan uw partner verklaard. Bewaar deze krant/tijdschrift en stuur uw partner een berichtje waarin en op welke pagina hij of zij moet kijken

27. Blinddoek verrassing. Blinddoek uw partner en neem hem of haar mee naar de plaats waar u uw eerste afspraakje had, en beleef dit afspraakje helemaal opnieuw.

28. Schrijf een liefdesgedicht voor haar.

29. Maak een vervroegde valentijnskaart voor haar. Maak iets in de vorm van een hart en schrijf iets romantisch erop in het rood. Stop deze kaart daarna stiekem in haar tas.

30. Waarneer uw partner een zakenreis zonder uw moet maken, stop dan stiekem een liefdesverklaring in zijn of haar tas/bagage.

31. Biedt hem of haar te helpen bij de rotklusjes. Samen is het veel leuker en zet daarbij ook wat leuke muziek op.

32. Doe iets romantisch en spontaan, zoals het plukken van een bloem die je daarna terplekke aan haar geeft met de woorden deze bloem verwelkt bij jou schoonheid, ik hou van je.


33. Stel een eigen maaltijd samen en noem deze naar hem of haar.

34. Koop een lichaamsverf en schrijf zijn of haar naam op uw lichaam.

35. Neem een romantisch gedicht op en geef daarna de CD aan haar die zij in de auto pas mag gaan luisteren.

36. Maak een kleine briefkaartcollage, plak hierover doorzichtbaar tape en schrijf op de achterkant een romantisch bericht en stuur het daarna naar hem of haar op.

37. Houdt een herinneringsdoos bij van alle romantische dingen die jullie samen hebben gedaan. Schik hem op chronologische volgorde en dan kunt u deze op een romantische dag samen bekijken.

38. Koop een speciaal kledingstuk zoals ondergoed met daarop een speciaal bericht. Dit kunt u zelf erop schrijven, verven of weven.

39. Maak een schenking aan een liefdadigheidsinstelling in de naam van uw liefde voor uw partner.

40. Houdt een speciaal vakje bij met daarin speciale kaarten, brieven, foto’s en andere herinneringen. Deze kunt u op uw verjaardag, trouwdag of Valentijnsdag samen gaan bekijken om de dierbare herinneringen op te halen.

41. Maak een mindmap van alle dingen waarvan u en uw partner houden.

42. Maak een romantische wandeling op het strant. Schrijf voor de wandeling op het strand een romantisch bericht.zin in het zand en leidt uw partner tijdens de wandeling hiernaartoe.

43. Zeg vaak en langzaam, ik hou van jou, met gevoel.

44. Stuur een e-kaart naar uw partner om zijn of haar dag wat op te fleuren.

45. Maak kleine ‘ik hou van jou’ kaartjes en plaats deze op verschillende verrassende plaatsen zoals in de badkamer, kledingkast, de auto, in bed of onder haar kussen.

46. Maak een kleine website of blog speciaal voor uw partner. Schrijf er korte liefdevolle berichtjes op. Doe dit iedere dag/week van een maand of voor altijd.

47. Voer het karwei/klusje etc. dat uw partner al een hele tijd wil uit.

48. Wees een superpartner voor 1 dag. Gedraag u net zoals u tot over uw tenen verliefd was in de beginperiode van uw relatie. Zeg veel lieve woordjes, toon uw liefde veelvuldig en houdt van haar die dag ongeacht wat er gebeurd.

49. Neem interesse in uw partners interesse. Ga een keer kijken bij zijn of haar sportwedstrijd of ga samen naar een museum/beurs van zijn of haar interesse. Toon veel interesse en enthousiasme tijdens deze uitjes voor zijn of haar interesse.

50. Geef haar chocolade en rozen. Deze combinatie laat de meeste vrouwenharten smelten als sneeuw voor de zon.